Miten säätää kehyksetön suihkuovet

- Jul 20, 2018-

Miten säätää kehyksetön suihkuovet


Mitä tarvitset

1. Rakentajien neliö

2. Pienet puu- tai kumi- kiilat (kaksi) tai puiset maaliseokset

3. Kuusiokoloavain

4. Liima

5. Mittanauha

Monilla ihmisillä on vaikeuksia tarttua tai asentaa huonosti kehyksetön suihkuovet . Jos   ovi on uusi , yleisin syy näihin ongelmiin on se, että kehykset tai lattiat eivät ole neliöitä tai tasoja. Useimmat ennalta valmistetut kehyksetön ovi on säädettävissä noin puoli tuumaa, mikä auttaa, jos seinät ovat hieman epätasaisia. Tarkista, miten voit tehdä nämä säätöjä tai muita tapoja, joilla voit korjata ovesi paikannuksen.

frameless shower door

hinged shower cabin

square shower booth


Vaihe 1 - Tutustu ongelmaan

Ota rakennusaukio ja tarkista, onko suihkun runko oikeassa asennossa. Jos kehys on liian poissa pystysuorasta, ainoa korjaus on käyttää toista ovea tai irrottaa laatat ja korjata ne uudelleen. Jos kehys on vain pieni ulottuvuus, voit säätää ovea sopivaksi tai säätää puristimia.

Onko lattia tasainen? Jälleen, saatat joutua korjaamaan lattian uudelleen, jos haluat todella olla kehyksetön ovi. Jos lasiovi on vasta viime aikoina alkanut nousta maahan, on todennäköistä, että puristimet ovat toimineet hieman löysästi, eikä lattia ole ongelma.

Vaihe 2 - Säädä ovea            

Useimmat suihkuovien yritykset veloittavat sinulta noin 50 dollaria tullakseen ja säätämään ovia, mutta se on yksinkertainen työ, jota voit tehdä itse, varsinkin kun jotkut ovet on säädettävä useammin kuin kerran vuodessa.

Avaa ovi hieman ja aseta kiilat sen alle, niin että paino on tuettu. Kiinnittimet kiinnitetään yleensä lasiin kuusiokoloavaimella. Löysää yläsaranaa ja pohjaa, jos lasi ei ole tiukasti sitä vasten. Paina sitten ovea takaisin saranaa vasten, kunnes se on tiukka.

Vaihe 3 - Kiristä sarana- lukko          

Ennen kuin kiristät saranan puristinta, purista sen alle jotakin liimaa. Poista tarvittaessa saranat, jotta voit levittää liimaa. Tarkista, että ovi sopii ilman aukkoa ja puhdista ylimääräinen tiiviste. Kun liima on kuivunut, voit poistaa kiilat ja testata oven.

Vaihe 4 - Asenna kolmas sarana

Jos huomaat, että ovesi on usein säädettävä, saatat huomata, että kolmannen saranan lisääminen keskelle korjaa ongelman.

Vaihe 5 - Säädä saalis

Joskus se on saalis, jota on muutettava. Tämä on jopa helpompaa kuin oven säätäminen. Sauva pidetään yleensä pari ruuvia, ja jos löysät nämä ruuvit, voit säätää sitä niin, että sulkeutumis- ja aukaisu on pieni. Saalislajista riippuen saatat joutua lisäämään siihen hieman voitelua, jotta se pysähtyy. Magneettinen sauva on todennäköisesti vain säädettävä ylös tai alas.

Jos ovella on ollut kova kolhi ja sarana on vaurioitunut tai kierretty, saatat joutua ostamaan uuden ovikokoonpanon tai asentamaan uusia saranoita. Toisaalta, jos kehyksetön ovi kulkee kiskolla, tarkista, että kiskoa ei ole taivutettu tai täytetty hiuksilla, vaahdolla tai vastaavalla.

Aloita aina yksinkertaisimmista ratkaisuista, jotta voit korjata ongelman ennen kuin siirryt lattian tai seinien uudelleen laattoon. Kun ne on asennettu kunnolla, kehyksetön suihkuovet antavat kylpyhuoneellesi modernin ja epäselvän ulkonäön.